Suomeksi

Unilintu-huivi on kolmionmuotoinen ja neulotaan ylhäältä alaspäin. Muoto on vaakasuunnassa leveä ja kaareva, ja pystysuunnassa matala. Raitaisuus syntyy ainaoikeinneuleesta, jonka lomaan tehdään langankiertorivejä.

Lanka: Eri vahvuiset ja tyyppiset langat käyvät. Menekki riippuu huivin halutusta koosta ja langan vahvuudesta. Tein huivini Malabrigo Lace -langasta, kahdella sinisen sävyllä (50 g kumpaakin) kaksinkertaisena neuloen.

Puikot ja tiheys: Puikot valitaan langan vahvuuden mukaan. Valitse mieluummin suuret kuin pienet, jotta neuleesta tulee joustavaa ja langankiertorivien pitsimäisyys korostuu. Käytin puikkoja 3,75 mm.

Muut tarvikkeet: silmukkamerkki.

Lyhenteitä:

op - oikea puoli
np - nurja puoli
lk - langankierto
okl - oikealle kallistuva lisäys. Luo silmukka alemman kerroksen silmukoiden väliseen lankalenkkiin. Neulo lenkin etureunasta.
vkl - vasemmalle kallistuva lisäys. Luo silmukka alemman kerroksen silmukoiden väliseen lankalenkkiin. Neulo lenkin takareunasta.
ks - keskussilmukka. Neulotaan oikein.

Aloitussuikale: Luo 3 s. Neulo 7 krs. Kun kerrokset ovat valmiit, älä käännä työtä vaan kierrä sitä 90 astetta ja poimi vasemman sivun kohoumista 3 s. Kierrä taas 90 astetta ja poimi ja neulo 3 silmukkaa suikaleen aloitusreunaan. Puikolla on 9 s.

Aloituskrs (np): 3 o, lk, 2 o, aseta merkki puikolle, 1 o, lk, 3 o.

1. krs (op): 3 o, lk, neulo oikein merkkiin asti, okl, siirrä merkki, ks, vkl, neulo oikein kunnes jäljellä on 3 s, lk, 3 o.
2. krs (np): 3 o, lk, neulo oikein kunnes jäljellä on 3 s, lk, 3 o.
3. krs (op): kuten 1. krs
4. krs (np): kuten 2. krs
5. krs (op): kuten 1. krs
6. krs (np): kuten 2. krs
7. krs (op): kuten 1. krs
8. krs (np): 3 o, lk, 1 o, *lk, 2 o yhteen*, toista *...* ks:aan asti, ks, *2 o yhteen, lk*, toista kunnes jäljellä on 4 s, 1 o, lk, 3 o.

Jatka toistamalla näitä kahdeksaa kerrosta, kunnes huivi on haluamasi kokoinen. Neulo viimeiseksi 6. krs.

Päättele silmukat seuraavasti: *Neulo 2 s takareunoista oikein yhteen, siirrä silmukka oikean käden puikolta takaisin vasemman käden puikolle*, toista *...* kunnes silmukat on päätelty.

Päättele langanpäät.

Pingotus: Pese tai kastele neule. Laita märkä neule pyyhkeen sisään ja puristele varovasti liika vesi pois. Pingota alustalle. Anna kuivua.

Tee kaksi halkaisijaltaan 3,5 cm:n kokoista tupsua ja kiinnitä ne huivin vastakkaisiin kulmiin.


Raidallinen Unilintu


Voit tehdä huivin myös kahdella värillä. Neulo kerrokset 7 ja 8 huivin pääväristä erottuvalla langalla.